Channel: Leijonat.fi - Leijonat.fi - MM2015

U18 otteluraportti: Pikkuleijonat joutui taipumaan MM-finaalissa

$
0
0

Alle 18-vuotiaiden maajoukkueen MM-kisat päättyivät huikean taistelun jälkeen 1-2 (1-0,0-0,0-1,0-1) -jatkoerätappioon USA:lle.

Sähköpostiongelmien takia tämä raportti on päivitetty Leijonat.fi:hin jälkikäteen!

Lähtökohdat otteluun olivat joukkueilla hieman erilaiset, sillä USA pelasi lauantaina aiemman ja helpohkon välieräottelun Kanadaa vastaan, kun Suomi taas joutui myöhäisemmässä välieräottelussa vääntämään jatkoaikaan saakka Sveitsin kanssa.

Hieno alku ottelulle

Pikkuleijonat aloitti ottelun salamamaalilla. Peliaikaa oli kulunut vain 17 sekuntia, kun finaaliottelua varten Sveitsiin lentänyt Sebastian Aho vapautti suoran hyökkäyksen päätteeksi poikkisyötöllä Julius Nättisen maalintekoon. Nättinen tälläsi kiekon suoraan syötöstä USA:n maaliin.

Ensimmäinen erä oli Pikkuleijonilta  ottelun parasta peliä ja erä tarjosi myös runsaslukuiselle yleisölle hyvää viihdettä. Pikkuleijonien pelissä näkyi uskallusta, rohkeutta, taklauksia ja hyviä maalintekotilanteita.

Kärsivällisyydellä kärsimättömyyttä

Pikkuleijonat lähti toiseen erään tylsyttämään USA:n kovaa liikettä ja luovaa hyökkäuspelaamista. Erästä muodostuikin osittain puolustustaistelu, jossa suurinta roolia näytteli erinomaisesti pelannut maalivahti Veini Vehviläinen.

Suomi pyrki omassa kenttäpäädyssä puolustamaan keskustaa ja blokkaamaan kauempaa ammuttuja kiekkoja, ja puolustusstrategia onnistuikin täydellisesti.

USA sai erän loppuun vielä 5-3-ylivoimatilanteen, kun kaksi Pikkuleijonaa komennettiin jäähyaitioon pelin viivyttämisestä. Pikkuleijonien kärsivällinen peli aiheutti selvästi kärsimättömyyttä USA:n joukkueessa.

Päätöserässä Suomi pääsi paremmin kiinni kiekolliseen pelaamiseen, mutta ottelun hallinta säilyi kuitenkin USA:lla. USA pystyi ottelussa maalintekoon ensimmäisen kerran ajassa 48.41. Maali syntyi päätypelissä, kun jenkkihyökkääjä antoi sokkosyötön Suomen maalin takaa maalin eteen, jossa toisen hyökkääjän maila oli unohdettu vapaaksi.

Jatkoerään lähdettiin pelaamaan omaa peliä

Ennen jatkoerän alkamista Pikkuleijonille terotettiin sitä, että voittamiseen tarvitaan uskallusta pelata omaa peliä ja halua voittaa. Molempia asioita joukkueesta löytyikin, mutta sekään ei riittänyt. USA ratkaisi ottelun ja samalla kultamitalit itselleen ajassa 72.44. Maali oli kopio Suomen ensimmäisestä takaiskumaalista.

Loistava MM-turnaus

Pikkuleijonien päävalmentaja Mika Marttila oli ottelun päätyttyä toisaalta pettynyt lopputulokseen, mutta toisaalta ylpeä hienon turnauksen pelaanneesta joukkueestaan.

- Suomi osoitti olevansa MM-finaalin arvoinen joukkue. Turnaus alkoi hienolla voitolla Tsekistä ja päättyi pienten marginaalien MM-finaaliin, ja tämän matkan aikana joukkue kasvoi henkisesti ja hitsautui tiiviiksi nipuksi, Marttila totesi.

Suomen joukkueesta palkittiin ottelun parhaana pelaajana maalivahti Veini Vehviläinen. Vehviläinen valittiin myös turnauksen all stars –maalivahdiksi.

All Stars -kuusikkoon mahtuivat Pikkuleijonista Vehviläisen lisäksi puolustaja Vili Saarijärvi ja hyökkääjä Patrik Laine. Vili Saarijärvi valittiin myös koko turnauksen parhaaksi puolustajaksi.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.